Help

Hoe maak ik mijn eigen factuur op in Sponsit?

Als je facturen in Sponsit wilt maken en versturen dan wil je dit uiteraard in jouw eigen opmaak gaan doen. Je zult dan ook voordat je de eerste factuur maakt in Sponsit allereerst jouw eigen factuuropmaak gaan instellen. Sponsit zal automatisch bij het maken van de eerste factuur je naar deze opmaakpagina leiden (onder de instellingen).

Onderdelen

De factuuropmaak bestaat uit 4 onderdelen die hieronder verder worden toegelicht.

Header

In de header kun je jouw eigen logo bovenaan de factuur plaatsen en eventueel nog wat tekst toevoegen. Er zijn verschillende opties qua lay-out van de header die je met de dropdown kunt kiezen. Als je jouw eigen logo bij de afbeelding hebt geüpload dan zie je direct hoe dit er straks uit komt te zien.

Adressen

Bij de adressen kun je aangeven waar het adres van de sponsor en jouw eigen adres moet komen te staan. Hier vul je dan ook je eigen adresgegevens in. Met de marges en de lettergrootte kun je deze adressen nog verder uitlijnen. Dit is bijvoorbeeld handig op het moment dat je een vensterenveloppe gebruikt voor de facturen en je het adres van de sponsor precies in het venster wilt uitlijnen.

Inhoud

Onder de inhoud kun je aangeven welke factuurgegevens er op de factuur moet komen te staan. Zo geef je aan welke betaaltermijn je hanteert, welke introductietekst je op de factuur wilt hebben, welk btw-tarief er als standaard op de factuur moet komen en welke gegevens er op de factuurregels moeten komen te staan.

Footer

In de footer kun je zowel een afbeelding alsook een tekst kwijt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de logo’s van je grote sponsors op de factuur komen of nogmaals het bankrekeningnummer en andere betaalgegevens onderaan gezet worden.

Als de factuur naar wens is dan kun je hem bekijken als voorbeeld op het scherm of een keer uitprinten om te zien of dit het gewenste resultaat oplevert.