Jan Riemer en Marianne Schipper

Zorg dat je gestructureerd te werk gaat

Geschreven op maandag 21 oktober 2024

HSV De Zuidvogels werkt sinds 2020 met Sponsit en heeft zich de afgelopen jaren gericht op het uitbreiden en versterken van haar sponsorbestand. We spraken met de sponsorcommissieleden Jan Riemer en Marianne Schipper over hun aanpak, de rol van Sponsit en hun toekomstplannen.

HSV De Zuidvogels
Voetbal
1400+
150+

Over HSV de Zuidvogels

HSV De Zuidvogels, een bloeiende vereniging in Huizen, telt maar liefst 1.450 leden verdeeld over 73 teams. De club beschikt over zes velden, waaronder een hoofdveld met een grote tribune en een vernieuwde kantine, mede dankzij de steun van de gemeente.

In 2022 werd er samen met de naastgelegen club sv Huizen een vrouwenafdeling opgericht, genaamd HZM'22. Dit is nu een zelfstandige club geworden die ervoor zorgt dat ook de vrouwelijke voetballers in elke leeftijdscategorie uit kunnen komen.

Deze zomer werden twee kaboutervelden geopend door profvoetballers Nordin en Sofyan Amrabat, die ook bij de Zuidvogels hebben gespeeld en nu trotse naamgevers zijn van deze velden.

Sponsoring

Met 150 sponsors heeft HSV De Zuidvogels een stevig netwerk dat beheerd wordt door een sponsorcommissie van zes personen. Jan en Marianne zijn verantwoordelijk voor de administratieve zaken en het behouden van een goede organisatie, terwijl hun collega's zich richten op het werven van sponsors en het verzorgen van uitingen.

Bij zijn toetreding tot de commissie twee jaar geleden merkte Jan op dat er veel verloren was gegaan. “Verschillende sponsorcontracten waren zoekgeraakt en de bedragen varieerden sterk,” vertelt hij. “We hebben alles opnieuw gestructureerd, nieuwe contracten afgesloten en oude sponsoruitingen verwijderd. Inmiddels hebben we veld 1 nagenoeg helemaal volgehangen met boarding en ook veld 2 is volledig ingericht met uitingen van onze hoofdsponsor. Onze ambitie is nu om hetzelfde te doen voor veld 3.”

Veld 2 HSV de Zuidvogels
Veld 2 van HSV de Zuidvogels met rondom de boarding van de hoofdsponsor

Sponsit

In de beginjaren dat De Zuidvogels met Sponsit werkte werd de potentie van het pakket nog niet volledig benut. Marianne legt uit: “Het pakket werkt heel prettig, maar in het begin werd niet alles goed in Sponsit bijgehouden. Nu hebben we alle afspraken en contracten zorgvuldig ingevoerd en houden we nu alles overzichtelijk bij in Sponsit. Elke sponsor heeft een eigen accountmanager, wat de samenwerking versterkt.” Jan voegt hieraan toe: “We zijn al van een 4 naar een 6 gegaan in ons gebruik van Sponsit en zijn vastbesloten om naar een 8 te stijgen. Met de hulp van de mensen bij Sponsit, moet dat lukken.”

Naast HSV de Zuidvogels hebben nu ook sv Huizen en HZM’22 een Sponsit-account aangemaakt. Jan merkt met een grote glimlach op: “Hoe denk je dat dit gekomen is!?”

Tip

“Zorg voor een gestructureerde aanpak. Organiseer je sponsorbestand en breng in kaart wie binnen de club connecties heeft met potentiële sponsors. Onze ervaring is dat veel sponsors vanuit goodwill bijdragen en daarom is het essentieel om te weten wie al een band met de club heeft. Dat vergroot de kans dat ze als sponsor willen optreden.”

Volg ons ook op LinkedIn