Illustratie van tweestapsverificatie

Verbeteringen facturatie

Geschreven op dinsdag 2 juli 2024

In deze Sponsit update ligt de focus op facturatie. We leggen hieronder graag uit wat we hebben toegevoegd om bij te blijven met ontwikkelingen in de markt.

UBL facturen

Universal Business Language (UBL) is een standaard die beschrijft hoe informatie, zoals facturen, tussen systemen uitgewisseld kan worden. Steeds meer softwarepakketten bieden de mogelijkheid om een UBL versie (.xml bestand) van een factuur mee te sturen. Hierdoor kunnen de gegevens van de factuur automatisch verwerkt worden door de ontvangende partij.

Vanaf nu biedt Sponsit ook de mogelijkheid om UBL facturen te maken en te versturen naar je sponsors! Hiervoor hebben we de adresgegevens van de factuur layout opgesplitst. Bij de factuur layout staat nu een blok "Eigen gegevens" met losse velden i.p.v. één tekstveld met de adresgegevens.

Factuur versturen

Zodra je een factuur voor een sponsor maakt zal er (naast een PDF-) een UBL-bestand worden opgeslagen. Bij het versturen van de factuur kan het UBL-bestand als extra bijlage worden toegevoegd. Als je wilt dat het UBL-bestand standaard wordt toegevoegd aan factuur e-mails dan kun je dit aangeven onder instellingen.

Daarnaast is het mogelijk om maximaal één extra bestand toe te voegen aan de e-mail. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een foto van de sponsoruiting.

Factuur layout

Naast het blok met "Eigen gegevens" hebben we nog een aantal punten toegevoegd of gewijzigd in de factuur layout, namelijk:

  • Colorpicker om makkelijker kleuren te wijzigen
  • Adressen kunnen verticaal gecentreerd worden
  • Factuurnummering ligt vast in de layout en hoeft maar één keer ingesteld te worden
  • Kleur van lijnen van factuurregels kan aangepast worden
  • Bedragen en BTW rechts uitlijnen op factuurregels
  • Lettertype is gewijzigd in "Roboto" i.v.m. een bug bij oude printers

BTW verlegd

Soms wil je (bijv. bij een buitenlandse sponsor) op de factuur aangeven dat de BTW verlegd is. Dit kan nu door bij de factuurgegevens van het contact aan te geven dat btw verlegd van toepassing is. Bij het maken van facturen voor dit contact zal automatisch BTW verlegd worden toegepast.

Preview

Bij het maken van een factuur staat een "Preview" knop. Hiermee kun je zien hoe de factuur eruit zal zien. Ook bij het maken van facturen in bulk is het mogelijk per factuur een preview te bekijken door op het factuurnummer te klikken.