Foto van de Pionier

Terugblik 10 jaar Sponsit

Geschreven op dinsdag 22 februari 2022

Op 22 februari 2012 lanceerden wij onze allereerste versie van Sponsit met het idee om verenigingen en stichtingen te ondersteunen in hun sponsoring door het bieden van gespecificeerd systeem waarin zij alle sponsorzaken konden bijhouden. Nu 10 jaar later kunnen we concluderen dat dit geen gek idee was, want al meer dan 1500 verenigingen en stichtingen hebben sinds die dag een Sponsit-account aangemaakt.

Van pionieren naar De pionier

Op een zolderkamertje in 2011 begonnen wij met de eerste ontwerpen van Sponsit. Er bestond nog geen specifiek sponsorbeheersysteem waarmee verenigingen/stichtingen hun sponsoring konden beheren. Dus, het was behoorlijk pionieren. De meeste sponsorcommissies gebruikte veelal Excellijsten en multomappen om alles in bij te houden, want een systeem als Sponsit was binnen sponsorcommissies nog geen algemeen gebruik. Na bijna een jaar ontwikkelen konden we onze eerste versie lanceren en van daaruit hebben wij Sponsit altijd op basis van de feedback van onze klanten doorontwikkeld. Vanuit dat zolderkamertje zijn we met wat omzwervingen uiteindelijk in het bedrijfsgebouw De Pionier in Utrecht belandt. Een naam die niet beter gekozen had kunnen worden voor ons bedrijf.

Gebruiksvriendelijk en benaderbaar

Ons doel is vanaf het begin geweest om verenigingen/stichtingen zoveel mogelijk te ondersteunen in hun sponsorzaken. Om dit voor elkaar te krijgen is het voor ons van het grootste belang dat Sponsit gemakkelijk te gebruiken is, want elk systeem dat niet gebruikt wordt is waardeloos. Gelukkig krijgen wij veel feedback van onze klanten over wat wel en niet goed is aan ons systeem. De feedback van onze klanten is dan ook de leidraad in de verdere ontwikkeling van Sponsit.

Om deze reden willen wij ook altijd benaderbaar zijn. Zo kun je ons altijd bellen of mailen en proberen wij direct de vragen te beantwoorden en anders nemen wij de feedback mee in de doorontwikkeling van ons systeem. In al onze doorontwikkelingen stellen wij onszelf de vraag of Sponsit met een nieuwe functionaliteit niet aan gebruiksvriendelijkheid inlevert.

Op naar de volgende 10 jaar

Ondanks dat we alweer 10 jaar bestaan, hebben wij het gevoel dat we nog maar net begonnen zijn. In de aankomende jaren willen wij Sponsit nog beter, gebruiksvriendelijker en veelzijdiger maken. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat we een geheel nieuwe versie van Sponsit gaan lanceren, wat de opmaat moet zijn voor vele nieuwe mogelijkheden.

We kijken hier enorm naar uit en we willen iedereen die ons hebben geholpen om te komen waar we nu zijn enorm bedanken.