Illustratie van tweestapsverificatie

Sponsit extra beveiligen met 2FA

Geschreven op dinsdag 21 mei 2024

In Sponsit bestaat er de mogelijkheid om jouw account extra te beveiligen middels het instellen van een tweefactorauthenticatie (2FA) stap. Hiermee is het mogelijk om naast je wachtwoord nog een extra beveiligingslaag in te bouwen.

Deze vorm van beveiliging, ook wel tweestapsverificatie genoemd, voorkomt dat mensen die jouw wachtwoord te weten zijn gekomen in het Sponsit-account kunnen inloggen. Je kunt tweestapsverificatie eenvoudig inschakelen onder Instellingen. Je doet dit als volgt:

  1. Zorg dat je je mobiele telefoon bij de hand hebt met een authenticator app (bijv. Google Authenticator of Microsoft Authenticator)
  2. Ga in Sponsit naar Instellingen → Tweestapsverificatie en klik op “Inschakelen”
  3. Scan de QR-code met de authenticator app op je mobiele telefoon
  4. Bewaar de herstelcodes op een veilige plek, deze kun je ook gebruiken om in te loggen (bijv. bij verlies van je mobiel)

Als je deze stappen hebt doorlopen dan is het nu alleen mogelijk om met je wachtwoord + mobiele telefoon (of een herstelcode) in te loggen.

Let op: Schakel tweestapsverificatie niet in op je mobiele telefoon! Je telefoon heb je nodig om de qr-code op het scherm te scannen