Illustratie van een analyse

Nieuwe Analysepagina

Geschreven op woensdag 16 augustus 2023

Om een goed beeld te krijgen van de sponsoring van jouw vereniging wil je het verschil tussen twee jaren kunnen verklaren. Soms zit er namelijk slechts een klein verschil in totaalbedrag, maar liggen hier tal van wijzigingen aan ten grondslag. Om deze reden hebben wij een analysepagina geïntroduceerd waarop je precies kunt zien waar de verschillen tussen twee jaren vandaan komen.

De nieuwe analysepagina vindt je onder het hoofdmenu-item “Sponsoring”. Daar staan twee analyses om de sponsorinkomsten met het vorige jaar te vergelijken:

1. Analyse verschil totalen

Met deze analyse kun je bepalen waar het verschil tussen de 2 jaren/seizoenen vandaan komt, door de uiteenzetting van de volgende totaalbedragen:

  • Nieuwe deals in het huidige jaar
  • Deals met een verhoogd bedrag ten opzichte van vorig jaar
  • Deals met een verlaagd bedrag ten opzichte van vorig jaar
  • Deals die vorig jaar zijn afgelopen
  • Deals waarvan het bedrag gelijk is gebleven

Je kunt vervolgens op de bedragen klikken waardoor je ziet om welke sponsordeals het precies gaat en tot welke sponsorsoort ze behoren.

2. Analyse verschil per sponsorsoort

Bij deze analyse zie je de verschillen per sponsorsoort van de twee gekozen jaren/seizoenen. Hierdoor krijg je direct inzicht in welke sponsorsoorten er meer of minder inkomsten opleveren ten opzichte van vorig jaar. Ook hier kun je verder inzoomen en zien om welke sponsordeals het exact gaat.

Wij denken met de analysepagina een nieuwe stap te hebben gezet in het nog overzichtelijker en begrijpelijker maken van de sponsorinkomsten van jouw vereniging of stichting. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!