Robert van der Meijden

Met Sponsit is onze sponsoring centraal geregeld

Geschreven op donderdag 18 april 2024

Op een zonovergoten woensdagavond worden wij in het clubhuis van LRC Leerdam ontvangen door sponsorcommissielid Robert van der Meijden. Wij hebben met zijn sponsorcommissie, bestaande uit 9 personen, afgesproken om te horen hoe zij de sponsoring van de club organiseren, welke ambities en doelstellingen ze hebben en welke rol Sponsit hierin speelt.

Logo LRC Leerdam
Voetbal
800+
100+

Over LRC Leerdam

Voetbalvereniging LRC Leerdam is opgericht op 20 februari 1958 en is sinds 2020 gehuisvest op het nieuwe Sportpark Glaspark. “We zijn ongelofelijk blij met onze vernieuwde accommodatie waar niet alleen de velden vernieuwd zijn maar ook het clubhuis”. De 800 leden van de voetbalclub hebben de beschikking over 4 velden, waarvan 2 kunstgrasvelden en 2 natuurgrasvelden en het hoofdveld heeft een tribune die plaats biedt aan 225 mensen. De voetbalclub met regionale uitstraling speelt met het eerste elftal op Landelijk niveau (4e Divisie).

Sponsoring

“Sponsoring speelt bij LRC Leerdam een zeer belangrijke rol in het financieel gezond houden van onze club. Naast contributie- en de kantineinkomsten zijn onze sponsorinkomsten een essentieel onderdeel van de begroting.

Onze club heeft ruim 100 sponsors, bestaande uit sponsors die met verschillende sponsoruitingen op onze accommodatie aanwezig zijn en onze ongeveer 50 businessclubleden. We kunnen niet zonder onze sponsors en we koesteren ze dan ook zeer en steken veel tijd en moeite in het behoud”.

Sponsit

Bij het beheren van haar sponsors maakt LRC Leerdam al sinds 2017 gebruik van Sponsit. “Voorheen hielden wij de sponsors bij via een boekhoudpakket i.c.m. verschillende Excel files. Ofwel diverse informatie over sponsors op verschillende plekken. Met Sponsit is nu alles centraal geregeld, compleet ingevoerd en heel erg overzichtelijk. Kortom, zo houdt de vereniging het overzicht, blijft er een continue inkomstenstroom en kan tijdig met sponsoren contact worden opgenomen wanneer bepaalde overeenkomsten aflopen. Ook wanneer er wisselingen zijn in de commissie is dit nu relatief eenvoudig over te dragen. Een win-win voor de club.”

Ambitie

“LRC Leerdam heeft de ambitie om met het eerste elftal op divisie niveau te blijven spelen en om daarnaast de jeugdelftallen/afdeling naar een hoger niveau te tillen. Wij gebruiken onze sponsorinkomsten daarom ook om de (jeugd)trainers te betalen en zodoende de jeugd makkelijker de aansluiting te laten vinden bij het eerste en tweede elftal. De doelstelling is om met zoveel mogelijk eigen jeugd in het eerste elftal op divisie niveau te blijven spelen.”

Tip

“Probeer richting sponsors vanuit je clubhart te spreken. Kom niet alleen halen, maar ook brengen! Elke sponsor die LRC een warm hart toedraagt willen wij goed bedienen. Uiteindelijk is sponsoring bij LRC Leerdam namelijk elkaar ook iets gunnen en daarom proberen wij ook onze sponsors naast de afgesproken sponsoruitingen iets extra’s terug te geven. Zodoende gaan we ten alle tijden voor langdurige samenwerkingen (wanneer mogelijk).”

Sponsorcommissie LRC Leerdam